РАФІНОВАНІ НОРКОВИЙ, СТРАУСОВИЙ, ПЕСЦЕВИЙ ЖИРИ ТА НОРКОВА ОЛІЯ
В даний час технологія рафінування цих жирів нами істотно вдосконалена.
В процесі рафінування забезпечується нейтралізація вільних жирних кислот; зменшується кислотне число до 0,2-0,6; запах залишається тільки слабкий; забезпечується бактеріальна чистота; виводиться волога до 0,2%; жир повністю очищається від будь-яких фізичних включень і стає майже безбарвним. У жири і олії додається антиоксидант рослинного походження, що забезпечує їх збереження в тарі виробника в звичайних температурних умовах протягом не менше одного року.
Нами знайдено спосіб добування олії з норкового жиру, тобто легкоплавкої фракції або тригліцеридів ненасичених жирних кислот, які є найціннішими в складі цього жиру.
Призначення: сировина для виробництва косметичних засобів, туалетного мила, ветеринарних препаратів, рослинних екстрактів.
Широко використовується фахівцями для виготовлення косметичних засобів в салонах краси.
Склад: жир і олія- 99,7%; вода - до 0,2%, антиоксидант рослинний - 0,1%
Гарантійний термін зберігання в герметично закритій тарі виробника в затемнених приміщеннях при температурі від мінус 30 ° С до 30 ° С - 1 рік. Відпускаються жири і олії у пластикових каністрах від 5 л і металевих 200 л бочках.
Зовнішній вигляд норкового жиру і норкової олії в 200 мл лабораторних стаканах при температурі 10°С представлені на фото 1-2.
Фото 1. Жир норковий рафінований Фото 2. Олія норкова рафінована